donderdag 25 november 2010

Wat is veilig?

Een toenemend aantal Nederlandse Kamerleden blijkt een strafblad te hebben, niet voor de geringste vergrijpen: geweldpleging, fraude en oplichterij.

Kinderen van 14 moeten zich legitimeren en voor dat legitimatiebewijs worden hun vingerafdrukken genomen op het stadhuis.

Minister Gerd Leers verzwijgt op 4 november in de Tweede Kamer een brief van het Europees Hof voor de Rechten van de Mens (EHRM), waarin staat dat Iraakse asielzoekers (nog) niet gedeporteerd mogen worden.

Een volgende brief van het EHRM, waarin staat dat het ‘passend’ (appropriate) is om asiel aanvragen van mensen uit Irak individueel te behandelen, wordt door dezelfde minister Leers (Christen Democraat) uitgelegd als: Irakezen kunnen terug, tenzij ...

Mensenrechtenhof toetst gedwongen terugkeer naar Irak weer individueel
Posted by admin on November 25, 2010 ·
De algemene regel dat uitgeprocedeerde asielzoekers niet naar Irak uitgezet kunnen worden, is van de baan. Het Europees Hof voor de Rechten van de Mens (EHRM) zal bezwaren van asielzoekers tegen gedwongen terugkeer
naar Irak weer individueel beoordelen.
Het is in Irak niet zó onveilig dat élke gedwongen terugkeer automatisch
een schending van het Europees Verdrag voor de Rechten van de Mens
oplevert.
Dat schrijft minister Leers (Immigratie en Asiel) aan de Tweede Kamer. Hij
reageert daarmee op een brief die hij vandaag van het EHRM kreeg.
bron: jurio.nl


In Bagdad zijn op 2 november 100 mensen omgekomen bij een serie bomaanslagen. Zo’n 200 mensen raakten gewond.

Onbetrouwbare overheden leggen vrijheidsbeperkende maatregelen op onder het mom van ‘veiligheid’. Houden hiermee een compleet apparaat pennenlikkende ambtenaren en stoere veiligheidsbeambten in stand. Die houden ons in de gaten. Die mogen ons op straat aanhouden en verordonneren ons te legitimeren. Die sturen mensen die om hulp vragen terug naar landen waar met bommen gegooid wordt.
En de Nederlandse burger betaalt, met Euro’s, maar, erger nog, ook met vrijheid. Om zich te laten regeren door leugenaars, draaikonten en een handvol veroordeelde criminelen.

Wat is veilig?

afbeelding: brief EHRM d.d. 23.11.2010 bron: www.rijksoverheid.nl

###

Geen opmerkingen:

Een reactie posten