zondag 12 februari 2012

De egotripperij voorbij

Emancipatie is geen vrouwending meer. Dat denken we nog steeds van wel. Maar er is een toenemend, angstaanjagend groot leger verongelijkte mannen dat begint te zeuren over gebrek aan erkenning. Net als de huisvrouw uit 1950.
Die kerels die maar denken recht te hebben - Ik wil neuken! - omdat hun moeder ze pamperde, voelen zich steeds maar weer afgewezen, want de vrouw negeert hun dwingelandij. En, och arm, ze snappen het echt niet. Gewend aan de rol Zon waarnaar de Zonnebloem zich richt, voelen ze zich miserabel wanneer de Zonnebloem af en toe een andere kant opgroeit.
Vijftigers, groei op! Get a life! Je bent kalend en traag. Niks mis mee, maar verwacht geen sterrenstatus met je dikke buik. Grow up! Word een vent. Ben klaar met IK WIL. Een beetje man, zo ook een beetje vrouw, is de egotripperij voorbij.
Of je ex nu alimentatie wil, of je tweede leg begint te lijken op de eerste, of je baas klaarstaat met het rietje om op je vingers te tikken, wees gewoon een vent en doe wat je moet doen, omdat je dat wil, omdat je daarin gelooft. En stop met zeiken!

###

Geen opmerkingen:

Een reactie posten